my fwenzzzzz

Isnin, Januari 10, 2011

cara nk buat huruf bergerak kt tab atas tu mcm aku punya tu.....

salam prenzzzz sume....
arini aku nk tnjuk cara nk buat huruf yg bergerak kt tab atas tu mcm korang tgk kt atas tab aku tu...
aku bkn pndai sngt pon ni pon mmber blog gak ajar aku....cara dia mudah je...copy n paste je...hehehe...
korang copy code kt bwah ni n paste kt html java script koang tu k......1 lg...kt yg aku wrnakn merah tu korang taip la pape nsg korang k...itu je...save n selesai...hehehe

<script type="text/javascript">
function tb8_makeArray(n){
this.length = n;
return this.length;
}

tb8_messages = new tb8_makeArray(3);
tb8_messages[0] = "msg korang kt sini";
tb8_messages[1] = "msg korang kt sini";
tb8_messages[2] = "msg korang kt sini"
tb8_rptType = 'infinite';
tb8_rptNbr = 5;
tb8_speed = 100;
tb8_delay = 2000;
var tb8_counter=1;
var tb8_currMsg=0;
var tb8_tekst ="";
var tb8_i=0;
var tb8_TID = null;
function tb8_pisi(){
tb8_tekst = tb8_tekst + tb8_messages[tb8_currMsg].substring(tb8_i, tb8_i+1);
document.title = tb8_tekst;
tb8_sp=tb8_speed;
tb8_i++;
if (tb8_i==tb8_messages[tb8_currMsg].length){
tb8_currMsg++; tb8_i=0; tb8_tekst="";tb8_sp=tb8_delay;
}
if (tb8_currMsg == tb8_messages.length){
if ((tb8_rptType == 'finite') && (tb8_counter==tb8_rptNbr)){
clearTimeout(tb8_TID);
return;
}
tb8_counter++;
tb8_currMsg = 0;
}
tb8_TID = setTimeout("tb8_pisi()", tb8_sp);
}
tb8_pisi()
</script>

3 comments:

ghostwriter berkata...

wahh... tq, neway... ilmu baru~
hohohhhoo...(^_~)

edy berkata...

sama2

P0polita berkata...

best tutorial ni.. thanks!!

Catat Ulasan

taip la pape pon k....jgn maki2 tau....xbaik